01 februari 2009

I Sapporo intet nytt

Hur kan man ens komma på tanken att bygga en hoppbacke på en plats där det sällan går att hoppa på grund av väderförhållandena?! Det kan ju inte direkt ha kommit som någon överraskning i efterhand. Och hur kan FIS alltid planera in världscuptävlingar i en sådan backe?!

Antar att det var fler än jag som sömndruckna möttes av informationen att tävlingen var inställd. Snöfall och solsken kom och gick men det var oberäkneliga vindar på 10 m/s som, två och en halv timme efter utsatt starttid, tvingade juryn att ställa in tävlingen. Trist att det inte blev något men med den vinden gick det verkligen inte att hoppa. Och hellre en inställd tävling än ännu ett vindlotteri som igår... Med facit i hand är det nog många av hopparna som ångrar att de följde med till Sapporo. En dags resa dit och en dags resa hem för bara en enda tävling, som dessutom blev ett vindlotteri... I brist på annat visade ARD ett reportage från tyskarnas frukostmatsal. Andreas Wank var den ende som vågade smaka på de japanska specialiteterna. Intressant... *blink*

Eftersom det blev så lite backhoppning i helgen passade jag på att titta på Nordisk kombination, brukar sällan hinna med det annars. I Chaux-Neuve bjöds det på två väldigt spännande och bra filmade tävlingar med ovanligt mycket publik. Vi fick en väldigt bra överblick över hela startfältet och även åkarna på platserna 15-30 visades, för ovanlighetens skull, mycket i bild. Annars kan det ofta gå hela tävlingar utan att man har en aning hur det går för dem som inte ligger topp tio. I bästa fall stannar kameran kvar tillräckligt länge vid mållinjen. Tycker det är väldigt frustrerande när de bara följer toppåkarna.

Det här är visserligen en backhoppningsblogg men här kommer ändå en liten uppdatering om den skadade skidåkaren Daniel Albrecht/SUI som elva dagar efter störtloppskraschen fortfarande ligger nedsövd, med full andningshjälp på sjukhuset i Innsbruck. Sjukhuset lämnar dagligen rapporter om hans senaste dygn och jag brukar följa dessa via "20 Minuten" (en schweizisk gratistidning). Vad gäller huvudskadorna står det bara att hans "Schädel-Hirn-Trauma" förlöper komplikationsfritt (de kan väl inte säga så mycket mer förrän han vaknar). Det är istället den skadade lungan som är det stora orosmomentet. Läkarna har nu fått stopp på blödningen och antibiotikan verkar hjälpa mot infektionen i lungan. Det största problemet just nu är att lungan har "säckat ihop" (vet inte vad man använder för termer, det tyska ord som användes är "schrumpfen" vilket direkt översatt betyder krympa eller skrumpna). Jag håller fortsatt tummarna för att han kommer bli helt bra igen. Gute Besserung Dani!

Inga kommentarer: