14 februari 2009

Backrekord och segerglädje

Det blev en riktigt häftig tävling i ett snöigt Oberstdorf. Men det gällde att inte blinka för då riskerade man att missa något. Hopparna släpptes ner i rasande fart och poängen hann knappt komma upp förrän nästa hoppare befann sig i spåret.

I första omgången satte Harri Olli (bilden) nytt backrekord med 225,5 m och visade sann glädje genom att kasta sig i snön och jubla. Och lika glad var han efter segerhoppet i andra omgången. Måste erkänna att när han dök upp i världscupen igen i början av säsongen trodde jag bara att det var en tidsfråga innan hann skulle kastas ut ur laget igen. Skoj att han motbevisat det! Och skoj att se honom visa sådan glädje.

Hade förberett mig på en rekord-rubrik men så blev det inte. En riktigt förbannad Schlieri slutade på en åttonde plats. Precis som Morgenstern förra året lyckades Schlierenzauer därmed inte ta den där historiska sjunde segern på rad. Dagens resultat satte även stopp för hans segerserie i skidflygning. Simi, som blev fyra idag, knappade in 18 poäng i totala världscupen men är fortfarande 234 poäng efter.

Schorschi Späth var naturligtvis på plats som åskådare hemma i Oberstdorf. :) Har verkligen saknat honom den här säsongen. Jag kunde inte tro att det var sant när han inte kom till start i Pragelato i somras. Mådde illa av nervositet och oroade mig hela dagen för risken att Späth skulle kunna göra något misstag och hoppa bort segern i 4-nationsturneringen. Och så kunde han inte ens starta... Blev dock på bättre humör när han under tävlingen i Pragelato besökte tyska Eurosports kommentatorshytt och det visade sig att han var vid gott mod. Men det var ju innan han visste hur allvarlig skadan var... Hoppas verkligen att han kan komma tillbaka i samma goda form nästa säsong. Jag skulle verkligen unna honom lite framgång efter de senaste miserabla säsongerna.

Inga kommentarer: