11 februari 2009

I Klingenthal blev det tävling till slut...

Efter många om och men blev det tävling till slut. Kul för publiken som troget stått och väntat. Det uppskjutna kvalet ställdes in helt och tävlingen startade tre timmar försenat. När de väl kom igång gick det dock i rasande fart, det tog mindre än en timme att få ner alla 59 startande.

Förseningen innebar att Eurosport bara visade första omgången. Trist men jag hade verkligen inte väntat mig att de skulle välja finalomgången framför Sveriges fotbollslandskamp. Tänk vilket ramaskri det skulle ha blivit. *s* Fick nöja mig med att följa andra omgången via FIS Live Ticker.

Det gick precis som vanligt. Schlieri vann med andra ord. Och precis som vanligt gällde det för Simi att begränsa skadan i andra omgången, vilket han till viss del lyckades med (slutade 6:a). Loitzl såg lite bättre ut än de senaste tävlingarna och hoppade upp på pallen igen. Men det spelar egentligen ingen större roll för världscupen känns mer eller mindre avgjord nu. Det känns högst osannolikt att Ammann skulle kunna ta in de ca 250 poängen... Och för Wuff är avståndet ännu större. Bara 7 individuella tävlingar återstår och hela 4 av dem är skidflygning.

Österrike leder den nya teamturnén. Förvånad någon?! Tycker fortfarande att den känns lite meningslös.

För att återkomma till följetongen Slovenien. De var inte ens på plats i Klingenthal... Men det kanske är lika bra det, det gör nog större nytta för dem att vara hemma och träna inför VM.

2 kommentarer:

Tasja sa...

Men du vet väl du kan se tävlingen på livestream? Bättre än liveticker.

Åsa sa...

kollade upp det men så vitt jag kunde se var det ingen som sände.