08 februari 2009

Willingen dag 2

Kom hem och startade inspelningen av dagens sändning. Det började med en besvikelse. Nackdelen med sportkanaler är att vissa sporter (främst väderkänsliga vintersporter och tennis) kan dra ut på tiden vilket påverkar programmen som kommer efter. Som backhoppningsfan bör jag kanske inte klaga eftersom försenade backhoppningstävlingar säkert bidragit till irritation hos många andra... ;) Vet inte riktigt vad dagens försening berodde på men det innebar att vi missade nästan hela första omgången, först i bild var nr 39, Andi Küttel.

Andreas Arén bistod Marit som expertkommentator på Eurosport, vilket var intressant. Han hade bra svar och analyser på det mesta. Kom på att jag nog aldrig hört nån intervju med honom, hans röst lät inte alls bekant. Annars är det sällan som svenska Eurosport har hopparbesök i studion (förmodligen för att de ofta inte sänder på plats). Min gamle favvis Kristoffer Jåfs lär ha varit med som expert under en tävling för ett antal år sedan, såg tyvärr aldrig det.

Och så till dagens tävling. Efter första omgången kändes det så gott som avgjort efter att Schlieri tagit en stor ledning men sen blev det ändå väldigt spännande. Ammann som låg 8:a efter första gjorde ett kanonhopp (med bra domarpoäng dessutom!) och när Schlieri landade visade det sig att de hoppat exakt lika långt totalt. Efter en nervös väntan stod det dock klart att Schlieri ändå tog hem det hela med 2 poängs marginal. Behöver nog inte ens nämna min reaktion när resultatet dök upp, ni kan säkert gissa... Loitzl slutade på 15:e plats och tappade därmed lite mark i totalen. Det känns som om jag skrivit väldigt mycket om de tre i toppen men det är det som är mest spännande för tillfället, även om Schlieri är på god väg att förstöra spänningen... De är verkligen helt otroliga alla tre den här säsongen.

För att knyta tillbaka till gårdagens inlägg så fick vi se ytterligare en tävling utan slovenska poäng. :( Men de, liksom alla andra, får en ny chans redan på onsdag när det är dax för Klingenthal

Inga kommentarer: