15 februari 2009

Och miljonen går till...

Lagtävling och avslutning på teamturnén. Ett Österrike utan både Schlieri och Morgi borde inte varit något problem för Norge i en skidflygningstävling. De lyckades dock inte slå österrikarna idag men Norge tog ändå hem segern i teamturnén och vann därmed en dryg miljon (100 000 Euro). Det hade varit intressant att se Schlieri hoppa idag för att se om gårdagen bara var en slump. Men han stod ju över lagtävlingen i Willingen oxå så det var väl rätt väntat att han inte skulle hoppa idag heller.

Bara tio lag kom till start och flera lag saknade givna hoppare så det var ingen större kamp om finalplatserna idag. Det var först i slutet av tävlingen vi fick se riktigt långa hopp, men det blev en spännande tävling ändå. I skuggan av uppgörelsen om miljonen kämpade Finland och Ryssland om segern för dagen. Till slut tog Finland hem det hela efter bland annat ännu ett jättehopp att Harri Olli. Ryssland blev tvåa, vilket var roligt och inte helt oväntat. Ryssarna hade äntligen den där dagen när det stämde för alla fyra i samma tävling. Kan det lyfta laget till VM eller har de förverkat den där perfekta tävlingen nu?

Slovenerna blev faktiskt femma idag, ett riktigt bra resultat! Men jag blir visst aldrig nöjd, saknade några hoppare i laget... Undra vilka slovener som får följa med till VM. Trodde att det var rätt givet men nu är jag lite osäker.

Bildproducenten klippte in en massa fina helikopterbilder på backen idag. Som jag nämnde redan i fredags, den där backen med sitt lutande torn är verkligen helt fantastisk.

Inga kommentarer: