21 februari 2009

Dramatiskt värre

Jag brukar alltid ha skyhöga förväntningar inför mästerskapen och blir alltid lika besviken när det känns som vilken tävling som helst. Dagens VM-tävling blev dock något alldeles extra. Äntligen hade det slutat snöa i Liberec och vi fick se en bra tävling med en mycket dramatiskt kamp om medaljerna.

Det slutade med att säsongens tre giganter strålade ikapp på pallen, vilket absolut inte kändes givet inför andra omgången. När Simi gick upp i ledningen med fem hoppare kvar i tornet trodde nog varken han eller någon annan att det skulle räcka till en medalj. Men sen föll Morgi efter andra omgångens längsta hopp... Anders Jacobsen misslyckades totalt och gick från 3:e till 17:e plats... Och Harri Olli som ledde efter första missade även han och blev bara 13:e... När det gäller Harri var jag dock inte förvånad. Han har hoppat dåligt under träningarna så jag tyckte snarare att det var ledningen efter första som var förvånande. I slutändan stod Wolfgang Loitzl där som världsmästare före Schlierenzauer och Ammann. Att just Wuff vann var oxå lite oväntat eftersom hans form varit nedåtgående sedan segern under backhopparveckan. Snacka om att toppa formen när det verkligen gäller...

Tyckte extremt synd om Thomas Morgenstern som såg både förbannad och förkrossad ut. Hade han inte fallit efter landningen skulle han gett Loitzl en riktig kamp om guldet och med säkerhet haft minst silver!! Han har sett fram emot de här veckorna hela säsongen och har satsat allt på VM i sin favoritbacke. Kan förstå att han lämnade bromsplan med våta kinder. Morgi kommer att vara grymt revanschsugen på fredag... Varför måste vi vänta nästan en vecka till nästa tävling?!

Det blev inte heller någon medalj för min drömmedaljör Michi Uhrmann... Dessutom föll han tydligen på träningen igår kväll och fick åka till sjukhus för att röntgas. Tur att jag inte fick reda på det förrän efter tävlingen... Det var lyckligtvis ingen fara med honom utan han kunde hoppa in på en 15:e plats idag. En skada precis innan VM igen skulle ha varit lite väl mycket otur även för Uhri...

Under helgen har vi dessutom fått en historisk världsmästarinna. Lindsey Van /USA vann guldet i damernas första VM-tävling. Tyvärr hade de otur med vädret, snön vräkte ner och ställde till problem med farten. Får väl erkänna att jag inte har så bra koll på damhopparna, kände bara igen runt tio namn i startlistan och Bigna Windmüller var den enda av de startande som jag sett hoppa innan. Men det är skoj att damerna är med och att TV sände deras tävling oxå.

Inga kommentarer: