14 januari 2009

Motivation eller press?

Kval klockan 17 imorgon och tävling klockan 16.30 på fredag. Kommer inte hinna hem i tid någon av dagarna men videon är naturligtvis redan programmerad (med "dåligt väder marginal").

De som varit där säger att Zakopane är något alldeles extra, det är även den bild som förmedlas genom TV-rutan. På de flesta tävlingar är läktarna fyllda av flaggor från alla möjliga nationer. I Zakopane däremot är läktarna mest ett enda rött och vitt hav. Flaggor, halsdukar, mössor och hattar, allt i de polska färgerna. Och sen är det alla dessa öronbedövande tutor. Under TV-sändningarna är det ibland svårt att höra vad kommentatorerna säger, kan bara föreställa mig hur hög ljudnivån måste vara på plats...

40 000 hängivna fans (i vilken idrott som helst) kan vara väldigt motiverande och lyfta fram idrottarna men det kan även vändas till en stor press. Kommer hemmafansen kunna hjälpa Adam Malysz att hitta tillbaka till storformen? Och kommer de kunna lyfta fram de andra polska hopparna till stordåd? Den som väntar får se.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det ska bli väldigt intressant att se hur Adam presterar!

Anonym sa...

Nu kanske jag också har förstått hur man kommenterar utan google-konto:) Marit