24 januari 2009

Dagen då ledarvästen kommer att byta ägare??

Whistler visade upp sig från sin bästa sida med sol och klarblå himmel igår. Större delen av världseliten hade begett sig över Atlanten men många lag utnyttjade inte alla sina startplatsen och några av de mindre nationerna saknades. Det innebar att det räckte att ha fyra personer efter sig i resultatlistan för att ta sig till tävling. Kvalet blev därför inte speciellt spännande. Endast 54 startande i Whistler innebär nog att det inte lär behövas något kval i Sapporo nästa helg...

Är idag dagen då ledarvästen kommer att byta ägare? Eller som Simon skulle uttryckt det, dagen då Schlieri får låna ledarvästen för ett tag? Är rätt säker på att det kommer att bli så, allt tyder på det. Schlieri hoppade väldigt bra under de tre omgångarna igår och hoppade konstant några meter längre än Ammann. Loitzl var sedan ytterligare några meter efter. Men, allt kan hända så man vet aldrig.

När jag förra helgen skrev att jag hoppades att vi aldrig skulle behöva uppleva någon mer olycka som Jan Mazochs så menade jag inte bara inom backhoppningen utan inom sport i allmänhet. Men det dröjde inte många dagar... Tänker naturligtvis på den alpine skidåkaren Daniel Albrecht /SUI som ligger i artificiellt koma på sjukhuset i Innsbruck efter ett otäckt fall under störtloppsträningen i Kitzbühel i torsdags. På torsdagen kändes rapporterna ändå ganska hoppfulla. De trodde inte att han skulle få några bestående men och de skulle väcka honom på fredagsmorgonen. Efter presskonferensen på fredagen verkade allt plötsligt lite mindre optimistiskt... De hade inte väckt honom trots allt och beräknar att han kommer hållas nedsövd i några dagar till (vilket ju i och för sig inte behöver vara negativt men det känns så). Framtidsutsikterna formulerades om till mer försiktiga "förhoppningarna att han inte kommer få några bestående men kvarstår". Förhoppningarna... Ja, de kan väl inte säga så mycket förrän han vaknar... Dessutom befinner han sig fortfarande i indirekt livsfara även om läget är stabilt (vilket "20 Minuten" givetvis fick till en otäck rubrik...). Svullnader på hjärnan och artificiellt koma, det börjar påminna mer och mer om Mazdas olycka i Zakopane. Jag hoppas verkligen att Albrecht blir fullt återställd. GUTE BESSERUNG DANI!!

Inga kommentarer: