09 januari 2010

Slovensk seger och tjeckisk succécomeback

Säsongens första skidflygning men med väldigt beskedliga längder. Juryn kunde gott flyttat upp några gater för det var inte många som nådde ner mot 200-meterslinjen. Lite trist, hoppas det blir bättre imorgon.

Roligt att få se Antonin Hajek som varit borta från världscupen närmare två år efter en bilolycka. Efter några tävlingar i Continentalcupen under sommaren och vintern och en plats som förhoppare i Engelberg innan jul gjorde han nu comeback i världscupen. Och som han gjorde det... Först som vinnare av kvalet igår och idag blev det en imponerande 4:e-plats! Kan han månne hoppa till sig en OS-plats?! Konkurrensen i det tjeckiska laget känns ju inte alltför stark för tillfället...

Var väääldigt nöjd med dagens pall. Robert Kranjec och Simon Ammann hoppade exakt lika långt i både första och andra omgången men det var Robi som gick segrande ur striden. Skulle varit nöjd oavsett. Även om Robi är en riktig flygare vågade jag inte hoppas på någon slovensk seger idag men det var skoj att det gick vägen. Det unnar jag honom verkligen! Förhoppningsvis kan han hoppa med lite större självförtroende nu. Simi som tvåa i en flygbacke är oxå riktigt bra, men med tanke på att han aldrig vunnit någon skidflygningstävling var det lite surt att han missade med så liten marginal... 0,5 poäng till och därmed delad seger hade varit det optimala. Väldigt roligt oxå med Martin Koch på tredjeplatsen. För en gångs skull fick han bli bäste österrikare och har nu även en plats bland de förkvalificerade! Synd bara för hans del att det ändå inte lär räcka till mer än en plats som reserv i OS-laget... Det är inte lätt att vara österrikare.

Inga kommentarer: