30 januari 2010

Dubbelt Österrike

Bara nio lag kom till start i lagtävlingen i skidflygningen idag och bara tre av dem hade så gott som hela OS-lagen på plats; Österrike, Norge och Finland. Det var därför inte oväntat att just de tre var i en klass för sig och gjorde upp om pallplatserna. Naturligtvis var det Österrike som vann... Längst av alla hoppade dock Robert Kranjec. Hans 226 meter hade varit backrekord om han bara hade stått på benen. Imponerande att han flyger så bra trots att han varit sjuk i veckan (och därmed bland annat missade presentationen av slovenska OS-truppen.) Det ser bra ut inför morgondagen. Skulle vilja dra slutsatsen att han kommer vara med och hoppa om segern då men med Robi vet man aldrig...

Det kändes som att de nya vindreglerna funkade rätt bra idag. Men lagtävlingar skiljer sig rätt mycket från individuella så jag väntar med att säga något mer i frågan till efter morgondagens tävling.

Lagtävling stod på programmet idag även på junior-VM i Hinterzarten. Där startade hela 18 lag och det blev en utdragen tävling på närmare fyra timmar (med bland annat 1,5 timmes avbrott på grund av snö). Precis som i Oberstdorf slutade Österrike överst på pallen, här före Tyskland och Slovenien. Även framtiden ser alltså röd och vit ut. Österrikarna har en otrolig förmåga att få fram nya talanger.

Inga kommentarer: