23 januari 2010

Otroliga Zakopane

Finns det någon annan tävling som skulle kunna genomföras en helt vanlig fredag klockan 16 och ändå locka 30 000 åskådare?! Möjligtvis Planica, men Zakopane är helt otroligt... Allt folk, alla flaggor och det där öronbedövande tutandet. Och åskådarna fick valuta för pengarna med Malysz femteplats även om de naturligtvis helst hade velat se honom på pallen. Kändes dock som om alla andra än de två i toppen var chanslösa i kampen om segern. Det ska bli väldigt spännande att följa de båda under resten av säsongen. Vågar inte ens gissa vem av dem som kommer stå med den gula ledarvästen efter sista världscuptävlingen i Oslo om mindre än två månader.

Äntligen en tävling som kunde genomföras helt utan problem! Vill se en till sådan idag tack. Ex-kombineraren David Zauner blev 6a. Håller han på att hoppa till sig den sista OS-platsen i det österrikiska laget? Andreas Wank fortsätter att imponera. Andreas Küttel hoppade bättre än på länge trots att det bara blev en 12e-plats. Slovenerna gjorde en stark laginsats som hade räckt ganska långt i en lagtävling. Och Peter Prevc klarade OS-kvalgränsen. En besvikelse var dock de två som imponerat under torsdagen, Matti Hautamäki och Robert Kranjec. När det kom till kritan blev det bara 18:e respektive 20:e plats... Men jag ser verkligen fram emot dagens tävling!

Slutligen några rader om förra söndagens tävling i Sapporo eftersom jag inte nämnt något om den. Vilken total utklassning! Simon Ammann vann med nästan 40 poäng och var mer än 60 poäng före fyran. På bara två hopp! Den ende som så när kunde hålla jämna steg med honom var Morgi som gick och blev diskad i andra omgången. Oerhört klumpigt ifall det var så att han drog ner dragkedjan i dräkten innan han lämnade bromsplan. Det lär han aldrig göra om. Ett misstag som kostade honom 79 världscuppoäng...

Inga kommentarer: