24 januari 2010

Fredagen i repris?

Lördagens tävling kändes som en repris av dagen innan. Pallen var identisk och flera andra hoppade oxå in på ungefär samma platser som dagen innan. Var väldigt optimistisk efter kvalet igår. Riktigt så bra gick det inte i tävlingen men är ändå ganska nöjd. Det jag funderar på är om vinden verkligen var utanför vindkorridoren när Simi plockades av bommen i första omgången... Eller var det helt enkelt så att juryn inte vågade skicka iväg honom med rådande vindar efter att Schlieri tangerat backrekordet?

Nästa helg börjar Team Tour med skidflygning i Oberstdorf och då är det dax för vindreglerna igen. Nu när jag vant mig vid att ha tillbaka de gamla reglerna... Ska bli intressant att se exakt hur förvirrande reglerna känns den här gången.

Nästa vecka är det även dax för Junior VM i Hinterzarten. Kommer Lukas Müller kunna försvara sitt guld från förra året? För några veckor sedan kändes Pascal Bodmer som en given guldfavorit men nu verkar han ha tappat formen helt. Peter Prevc lär ha stora medaljchanser och naturligtvis även österrikarna...

2 kommentarer:

Åsa sa...

Bara undrar vilken backe det är som du har bild på här bredvid?

JVM ska bli intressant att följa...

Åsa sa...

Hej Åsa :)
Det är backen i Engelberg som syns på profilbilden till höger.
/Åsa