03 januari 2010

Lotteri i Innsbruck

Idag var det en stor fördel att ha antingen ett lågt eller ett högt startnummer. Ett tjugotal hoppare i mitten av första omgången var rejält missgynnade av vinden och hade inte en chans att ta sig vidare... De bara damp ner i backen och flera stycken slog frustrerat ut med armarna. Förstår dem verkligen. Det gäller turnésammanställningen, viktiga världscuppoäng och laguttagningar till kommande tävlingar.

Jag var väldigt irriterad under första omgången. Börjar än en gång ändra uppfattning och är åter mer positiv till de nya vindreglerna. Det beror väl dels på att det varit så mycket problem med vinden på sistone och dels på att sommarens förvirring kring de nya reglerna börjat blekna i minnet... Jag vet ju egentligen alla argument för varför man inte ska irritera sig på vindförhållandena men idag kunde jag inte låta bli. (Det är en utomhussport, vissa gynnas och andra missgynnas men i det långa loppet så jämnar det ut sig, osv.)

Schlierenzauer tog, i och med dagens seger, in en hel del poäng i turnésammanställningen och gick dessutom upp i ledningen av den totala världscupen, två poäng före Ammann. Inför sista tävlingen i Bischofshofen är förutsättningarna nu följande:

1. Andreas Kofler
2. Gregor Schlierenzauer -14,6 poäng
3. Wolfgang Loitzl -21,5 poäng
4. Janne Ahonen -22,3 poäng
5. Simon Ammann -25,4 poäng

Det går att ta in mycket poäng i backen i Bischofshofen men det lär stå mellan Kofi och Schlieri nu. Jag tror att Schlierenzauer tar hem det hela men hoppas på Kofler...

Inga kommentarer: