28 januari 2010

Michael Hayböck är juniorvärldsmästare

Har inte Eurosport 2 men hittade en stream på nätet så att jag kunde se andra omgången från ett vintervitt Hinterzarten. Det såg aningen kallare ut än när jag var där i somras... Hela 83 juniorer kom till start. Den ende svenske deltagaren, Sebastian Ekman, tillhörde tyvärr den handfull hoppare som blev diskvalificerad. Hans hopp hade dock inte räckt speciellt långt i alla fall. Förra årets juniorvärldsmästare Lukas Müller slutade bara på en 16:e plats och tyskarnas stora hopp Pascal Bodmer, som varit direktkvalificerad i världscupen under större delen av säsongen, blev bara 20:e. Lite överraskande trots att han tappat toppformen från december. Och han var rejält distanserad av både Felix Schoft och Tobias Bogner.

Juniorvärldsmästartiteln lämnades över från en österrikare till en annan. Michael Hayböck heter den nye guldgossen som bör kunna ge Alexander Pointner ännu mer huvudbry de kommande åren. Tvåa kom grabben som jag hoppats skulle ta hem segern, Peter Prevc. Och trea blev Diego Dellasega, som ju vann en tävling i Continentalcupen tidigare i vinter.

Till helgen börjar Team Tour med skidflygning i Oberstdorf. Jag brukar inte vara så förtjust i lagtävlingar men såg verkligen fram emot lördagens. Var väldigt nyfiken på hur vissa lag (främst Slovenien och Tyskland) skulle kunna stå sig i konkurrensen med tanke på den stundande olympiska lagtävlingen. Att det är skidflygning gör det dock svårt att läsa in för mycket inför OS i resultaten. Dessutom blev jag ytterst besviken när det visade sig att ingen av dem har hela sina tilltänkta OS-lag på plats. I Tyskland saknas Schmitt och naturligtvis Bodmer som är på JVM. I Slovenien Prevc av samma anledning och Mežnar som är hemma och tränar. Dessutom har tydligen Kranjec varit sjuk i veckan men är ändå tilltänkt att starta. Där försvann den spänningen... Ska dock bli intressant att se hur bra Finland och Norge är. De känns båda väldigt svårtippade, det kan gå lite hur som helst.

Inga kommentarer: