12 januari 2010

Bilder från Engelberg, del 2

Kom på att jag hade lite fler foton från Engelberg som jag skulle lägga upp. Det är mindre än en månad sedan men känns redan väldigt avlägset... Här kommer alltså bilderna från lördagen och söndagen. För er som missade del 1 finns de bilderna att beskåda här (klicka på länken).


Engelberg / Gregor Schlierenzauer


Martin Schmitt / Pascal Egloff tränar hopp med Martin Künzle


Georg Späth / Pascal Egloff


Michael Neumayer / Jakub Janda


Noriaki Kasai / Tom Hilde


Peter Prevc & Mitja Meznar poserar för den slovenske journalisten / Lördagens pall fr.v Simon Ammann, Gregor Schlierenzauer, Andreas Kofler & Daiki Ito


Wolfgang Loitzl skriver autografer / Vincent Descombes Sevoie


Sebastian Colloredo / Thomas Morgenstern


Pascal Bodmer / Berg & skärmflygare


2x Antoine Guignard

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för bilderna - vad trevligt. Och tänk att du träffat alla dessa idrottsmän, vilken lyckans ost!

Skall vi våga oss på lite OS-tips?
Jag minns så väl när Simon Amman överraskade i Salt Lake City - men inte mig - jag hade tippat honom som segrare i stora backen!

Blir han lika giftig detta OS? Naturligtvis blir han det men...
Det är många som utmanar.
Jag sticker ut hakan och tippar Robert Kranjec som vinnare i stlora backen och Mitja Meznar i lilla, två guld till Slovenien!
Och med guld, förstås, till Österrike i lagtävlingen.

Sture

Åsa sa...

Det där får gärna stämma. Speciellt lilla backen skulle vara en väääldig överraskning.

Något annat än österrikisk seger i lagtävlingen känns rätt otänkbart just nu. De kommer säkert bli väldigt farliga även i de individuella tävlingarna. Tror att Janne kan ha medaljchans oxå ifall han hoppar som under backhopparveckan. Och Simon ja, åter OS på nordamerikansk mark... :)

Karin sa...

Hej Åsa!
Tack för bilderna, mycket fina!
Jag tänkte höra vad du har för tankar angående att de sänkte farten under skidflygningen nu i Bad Mitterndorf, efter det att Johan Remen Evensen hoppat 210 meter. Norrmännen är ju rasade och österrikarna verkar spydiga mot norrmännen, om jag fattar rätt.
Läste på skijumping.no att Schlieri uttalat sig om att det var bra att de sänkte farten och att norrmännen borde börja träna med vikter för att bli bättre osv.
Jag har ingen aning om allt detta bara är konstiga rykten, men jag har fått uppfattningen av att norrmännen och speciellt Sclieri inte kommer överens alls för tillfället.
Har du någon åsikt eller tankar om detta men fartsänkningen? Skulle vara roligt att höra.

Ha det bra!
Karin

karin sa...

ps, jag tror också på österriskist guld i lagtävlingen.
I de andra tävlingarna känns det som om att det kan gå lite hur som helst. Jag hoppas på att Romören kan överraska, men det känns lite väl optimistiskt kanske. Dock är ju österrikarna otroligt starka just nu. Ska bli så spännande att se!

Åsa sa...

Hej.

Vad roligt med kommentarer.

Ja, det verkar råda ett litet ordkrig mellan Norge och Österrike för tillfället. Efter Schlieris 150-meters hopp i Lillehammer tyckte ju tex norrmännen att österrikarna fick skylla sig själva eftersom de sagt nej till de nya vindreglerna... Har inte hängt med i de senaste ordväxlingarna men här kommer min åsikt.

Farten får naturligtvis inte vara så hög att hopparnas hälsa riskeras men det känns som om juryn är FÖR försiktig i många lägen och har lite för stor respekt för österrikarna (alternativt inte orkar diskutera med en arg Pointex mer??).

Tycker att juryn sänker farten obefogat ibland och österrikarna känns lite väl gnälliga. Förra säsongen i Planica tex när de bröt och startade om tävlingen efter Simis jättehopp trots att Schlieri inte alls hoppat så bra tidigare under helgen. Tror lugnt att de hade kunnat fortsätta den tävlingen. Samma sak efter Evensens hopp förra helgen, han visade redan på träning att han kunde hoppa långt samtidigt som Schlieri inte hade glänst. Men som sagt, juryn vågade väl inte ta risken.

Ett annat exempel är Vikersund i våras när Schlieri föll efter landning. Minns inte exakt hur långt han hoppade men han borde kunnat stå det hoppet utan problem. Tror inte alls att hans fall berodde på att han hoppat för långt men österrikarna klagade naturligtvis och skyllde på farten. Det är ju smidigt att alltid kunna skylla på någon annan... Faller Schlieri så är farten för hög, vinner Simi före Schlieri så är han "en bankrånare" som "tvingat till sig" för höga poäng (väldigt lustigt...) osv.

Sen är det naturligtvis lätt att sitta framför TVn och tycka en massa. Juryn lär inte ha det lätt. Är farten för låg blir de kritiserade för det och om farten är för hög så blir de kritiserade i alla fall...

Vad tycker du själv?

/Åsa