01 mars 2009

En lagtävling med många överraskningar

Så var då VM slut för den här gången. Gårdagens lagtävling bjöd på många överraskningar. Segrarna var dock väntade, ingen lär ha blivit speciellt förvånade över att Österrike tog hem guldet. Tvåan Norge tillhörde oxå favoriterna. Japan på bronsplats var lite mer oväntat men japanerna har hoppat bra så det var egentligen ingen stor skräll.

Det var snarare längre ner i resultatlistan som topparna och flopparna radade upp sig.
  • Polen klarade fjärdeplatsen vilket var en positiv överraskning. I halvtid låg de till och med på bronsplats och de var mindre än tio poäng från medaljen i slutändan. Det verkar som om hopparna bakom Adam Malysz är på frammarsch. Kamil Stoch blev ju dessutom fyra i lilla backen.
  • En annan överraskning var att Frankrike lyckades knipa åt sig en finalplats och slutade åtta. Det berodde väl i och för sig mer på andras misslyckanden än att de hoppade bra, men det var ändå ett bra resultat.
  • Sen kommer vi till flopparna. Ryssland som var tvåa i Oberstdorf innan VM slutade 9:a och missade därmed finalen.
  • Och en ännu större skräll var att Tyskland även de missade final och slutade först på 10:e plats. Medan de andra lagen gjorde upp om medaljerna stod Schmitt, Schuster & Co framför mikrofonerna för att försöka förklara vad som egentligen hände. Tyskarna låg dåligt till hela tävlingen och var bara sjua inför den sista startgruppen. Men det var silvermedaljören från dagen innan, Martin Schmitt, som med sitt hopp på 112,5 m såg till att de inte ens tog sig vidare. Tur för dem att de redan hade en individuell medalj inom laget, annars hade de nog fått det riktigt hett om öronen.

Inga kommentarer: