07 februari 2010

Tysk triumf på hemmaplan

Det var ett b-betonat startfält under hela helgen i Willingen eftersom det är OS-kval i Canada redan på fredag (!!!). Tyskland och Norge hade dock hela OS-lagen på plats och österrikarna halva sitt fram till lördagen. Det var ändå fler än jag räknat med. Precis som väntat vann Schlierenzauer den individuella tävlingen och knappade därmed in 100 poäng i den totala världscupen. Han hade dock problem med bindningen inför sitt andra hopp och jag funderade över hur länge han skulle få vänta utan att bli diskvalificerad. Det måste väl finnas någon tidsgräns för sådant? Ifall han hade haft hoppare efter sig skulle de säkert ha räknat det som att han inte kom i tid till starten, eller? Imponerande att han inte tappade koncentrationen på grund av det utan ändå kunde hoppa hem segern.

Att segern i dagens lagtävling stod mellan Tyskland och Norge var rätt givet med tanke på att det var de båda som hade sina ordinarie lag på plats. Slutligen lyckades fyra överlyckliga tyskar ta hem segern till publikens stora förtjusning. Norge missade inte bara dagens seger utan även segern i Team Tour. Tycker dock ändå att läget har ljusnat betydligt för Norges del efter den här veckan. Både Hilde och Jacobsen verkar vara rejält på gång så här lagom till OS.

1 000 000 kronor utöver prispengarna i respektive tävling... Segersumman i Team Tour känns helt absurd i jämförelse med prispengarna i övriga tävlingar. Och som vanligt går de naturligtvis inte till dem som behöver dem mest. Men Österrike har självklart gjort sig förtjänta av segern, ingen tvekan om saken.

Slutligen undrar jag varför vissa lag ställer upp i lagtävlingen överhuvudtaget... Vad är det för vits att ställa upp med fyra hoppare som inte ens kvalar in i världscupen i vanliga fall? Det måste väl bara vara deprimerande att inte ens få ihop hälften så många poäng som de flesta andra...

Om mindre än en vecka har vi en ny olympisk mästare!!! Aaaaahhh! Nervöst...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Mycket bra dokumentär om backhoppning och Simon Amman i SVT. Finns att se på SVT Play: http://svtplay.se/t/102814/vetenskapens_varld

Sture

Åsa sa...

Hej.

Missade tyvärr sändningen igår men planerar att kolla på den på nätet ikväll.

/Åsa