19 februari 2010

Skrattretande

Alexander Pointner meddelade igår att ifall Simi inte låter bli att hoppa med de nya bindningarna skulle de lämna in en officiell protest efter första hoppet imorgon. För att få saken ur världen funderade schweizarna idag på att lämna in en protest mot sig själva (!) för att på så sätt få ärendet testat. Så långt behövde det dock inte gå. FIS meddelade efter kvalet att Simon Ammanns bindningar är ok.

TV-producenten under kvalet tog alla chanser att zooma in hans bindningar och följetongen kring bindningarna började bli smått skrattretande. Österrikarnas knep slår snarare tillbaka mot dem själva. De verkar rätt nervösa... Det känns som om de trodde att deras bästa chans (enda chans?) att slå Simi var att göra honom osäker eller få honom diskvalificerad. Börjar bli rätt trött på deras gnäll och protester... Har tagit upp det tidigare, så fort något inte går deras väg så skyller de på något.

Simi får gälla som storfavorit till morgondagens tävling oxå. Som jag skrev igår kan det bli en historisk dubbel dubbel! *hållertummarna* Men sen känns tävlingen väldigt svårtippad. Det är många som har hoppat riktigt bra och som skulle kunna hoppa till sig en medalj. Malysz till exempel, eller Jacobsen. Österrikarna ska givetvis inte heller räknas bort. Det skulle även kunna bli slovenskt på pallen, Kranjecs stukade fot verkar hålla och Peter Prevc har imponerat stort på träningarna, även om det gick sämre idag. Sen har vi finnarna och japanerna som hoppade bra under kvalet... Snart har jag väl fått med hela startfältet här! :)

Kul att flera av dem som fick stå över tävlingen i lilla backen får chansen nu! :) Men Koch får som väntat åter agera åskådare, stackaren.

Inga kommentarer: