20 augusti 2011

Ännu mer backhoppning... Reserapport från FIS Cup Einsiedeln

Ännu mer backhoppning. =) Har precis kommit hem från FIS Cup i Einsiedeln. Igår kunde jag tyvärr inte åka dit, men det var kanske lika bra eftersom det var fruktansvärt varmt. Idag är det egentligen lika varmt men provomgången började redan klockan nio på morgonen. Alla avspärrningar från förra helgen var borta så vi kunde promenera förbi omklädningsrummen bort till kiosken och liften. Stod sen där med hoppare till höger och vänster. Det första vi såg var Michi Uhrmann som kastade frisbee på bromsplan med sina C-Kaderhoppare. =) Tänkte att han kanske skulle vara där men vågade inte hoppas på det.

Kände igen en del österrikare, amerikaner och naturligtvis de flesta schweizarna men annars var det många obekanta ansikten. Har en del foton på hoppare jag inte känner igen och där startnumrena inte syns... Måste försöka identifiera dem med hjälp av dräkterna... Hade hoppats att några slovener skulle komma men tyvärr inte. Däremot fanns det en svensk deltagare, Benjamin Larsson!! Funderade på att gå bort och prata med svenskarna men det blev aldrig av, de försvann så snabbt. Undra hur det kom sig att de var där? De skulle förmodligen undrat det samma ifall jag kommit bort och pratat svenska! *s*

Tog en del foton i början av tävlingen och sen slog vi oss ner på en bänk i skuggan och njöt av tävlingen. Österrikarna och tyskarna hade en intern uppgörelse om plats 1-6. Inte helt oväntat även om det var lite mer utspritt igår. Ville knappt gå därifrån efter tävlingen, väldigt sorgligt. Det var verkligen en bra dag i Einsiedeln, nästan bättre än förra helgen trots att det bara var delar av "tredjeligan" som var på plats den här gången.

Kommer att ha väldigt många foton att sortera när jag kommer hem... SGP Hiza, SGP Einsiedeln och FIS Cup Einsiedeln. Allt dyker naturligtvis upp här så småningom. Hiza förmodligen i början av nästa vecka.

Inga kommentarer: