30 augusti 2011

Poänggaranti?!

Tycker att det borde finnas någon gräns på hur få deltagare som får ställa upp i en tävling! 35 st i andra tävlingen i Hakuba är riktigt illa. Det betyder inte bara att alla är direktkvalificerade utan även att nästan alla tar poäng. Känns inte ok att hopparna nästan är garanterade poäng bara genom att kliva ombord på flyget till Japan. Med tanke på startfältet kändes Tom Hilde som en rätt given segrare x2. Så blev det ju oxå men Piotr Zyla gjorde två riktigt bra försök att förhindra det! Flera andra lär dock vara väldigt missnöjda med sina resultat...

Första SGPn någonsin i Kazakstan idag. En väldigt spännande tävling med många bra hopp trots den kraftiga vinden i ryggen. Ser gärna fler tävlingar i Almaty! Blev mest förvånad över att jag faktiskt kände till alla hoppare i Kazakstans nationella grupp! Och näst mest förvånad över att Tom Hilde bara blev tia idag. Dubbelt slovenskt i toppen. =) Trevligt. Trodde att Jure Sinkovec skulle ta en pallplats redan i Japan men nu kom den några dagar senare istället.

Nu är det lååååång paus till Hinzenbach i oktober. Tycker fortfarande att det är onödigt att dra ut så mycket på säsongen. Varför inte lägga de sista tävlingarna åtminstone i mitten av september? Dessutom är jag redan nyfiken på kvoterna till nästa säsong. Har försökt räkna lite på hur många poäng som bör behövas för en topp 55-plats på världsrankingen efter SGPn. Förmodligen lite fler än efter förra perioden. =S

4 kommentarer:

Anne - Mari sa...

Hei. Jeg skriver på Norsk jeg satser på at du skjønner det.
Har lest bloggen din du har noen kjempefine bilder må jeg si Reiser du rundt i verden for å se på skihopping eller er du bare på enkelte renn? Jeg bare spør jeg. Det kan hende du har sett meg i hoppbakken i Norge for jeg er en stor fans av hopping. Da særlig Tom Hilde da. Ha en forsatt fin da så kan de hende jeg stikker innom etterhvert.

Åsa sa...

Hej

Vad skoj att du tycker om bilderna!

Jag åker bara till enskilda tävlingar. De senaste åren har det blivit Hiza & Einsiedeln på sommaren och Engelberg på vintern och ibland något mer. Var tex på VM i Oslo i vintras och på CoC i Kranj nu i somras (som du kanske såg på bilderna).

Är det möjligtvis du som brukar ha en Tom Hilde-mössa?

/Åsa

Anne - Mari sa...

Vis du mener at det er jeg som går med en gul lue og en hvit drakt så tar du nok helt rett, det er lille meg. Du må komme til VM i skiflyvning i Vikersund i vinter da. Tror det kommer å bli kult det. Jeg gleder meg alt.

Åsa sa...

Då vet jag vem du är! Brukar du gå på många tävlingar?
Vet inte om det blir något Vikersund för mig i vinter. jag har inte planerat in det men det skulle säkert vara häftigt, har bara sett den gamla backen.