01 januari 2011

Trist början på året

Tävlingen började ju så bra, synd att vinden förstörde efter halva första omgången. Det är alltid extra trist när det blir dåliga tävlingar i Garmisch-Partenkirchen. Många som annars aldrig följer sporten ser just den här tävlingen. Halvtimmeslånga pauser och dåliga vindförhållande för topphopparna är förmodligen inget som får dem att vilja se mer...

Ett tag verkade det som om nästan alla som låg bra till i turnésammandraget hade hoppat bort sig, men tack vare att det bara blev en omgång så har exempelvis Hautamäki och Fettner (som inte skulle fått hoppa finalomgången) fortfarande chansen till en bra placering. Förstaplatsen är naturligtvis långt bort men om det blivit en omgång till skulle de halkat efter med ytterligare 130-140 poäng. För Kofler däremot är det naturligtvis kört. Men han är nog glad att han lyckades stå på benen efter den där akrobatiken... Till och med när skidorna höll på att korsas lyckades han reda ut det, imponerande!

Morgi leder 4ST-sammandraget 13,5 poäng före Simi. Trodde faktiskt att Morgi skulle hoppa bättre idag trots förhållandena, speciellt som vinden faktiskt inte var så stark när han hoppade... Tror dock ändå att han klarar av att vinna backhopparveckan i år. Det känns inte så troligt att han skulle göra ännu en mindre bra tävling. Men visst, ställer vädret till problem så vet man aldrig... Är lite kluven, vet inte riktigt vem jag vill ha överst på pallen med bilnyckeln efter tävlingen i Bischofshofen... Vill att Simon ska vinna 4ST någon gång, men vinner han nu så slutar han förmodligen efter säsongen och det vill jag inte... Vinner han inte så slutar han kanske i alla fall och i så fall kommer det aldrig bli någon seger.

Gott nytt år!

Inga kommentarer: