16 januari 2011

Stjärnglans i Sapporo

Tävlingarna i Sapporo brukar oftast vara ganska b-betonade och ibland får de inte ens ihop ett fullt startfält. Den här gången var det dock många och bra hoppare som begav sig ut på långresa. Morgenstern, Kofler, Ammann, Malysz, Uhrmann, Kranjec osv. Så mycket stjärnglans lär hoppbacken i Sapporo inte ha skådat sedan VM för fyra år sedan.

Helgens mest framgångsrika var lite oväntat Severin Freund, som i och med segern igår och andraplatsen idag tog pallplats nummer ett och två i världscupen. Skoj! I vanliga fall kan man kanske rycka lite på axlarna åt en seger i Japan men det faktum att han delade pallen med Morgi och Malysz visar vilken prestation segern faktiskt var! Tysklands första seger på FYRA år... Det var verkligen på tiden. Rätt anmärkningsvärt att en så stor backhoppningsnation inte haft någon hoppare överst på pallen på så länge.

Slutar aldrig att förundras över vädret i Sapporo och hur snabbt det växlar. Under första omgången på lördagen pendlade poängen för vinden mellan -20 och +12. Till andra omgången var vinden mer jämn men då tilltog istället snön i styrka, man kan inte få allt... Idag var vinden ännu mer extrem och det kunde skilja 25 poäng från en hoppare till nästa, dvs på EN minut! Helt extremt och tänk då hur det var i Sapporo innan vindpoängen infördes...

Inga kommentarer: