03 januari 2011

En fortsatt rödvit svit?

Min inspelning av förra veckans tävling i Oberstdorf blev nattsvart. Fick nöja mig med att se ett sammandrag därifrån. Idag funkade det som tur var. En så här bra och spännande tävling hade jag inte velat missa.

2008/2009 Wolfgang Loitzl
2009/2010 Andreas Kofler
2010/2011 Thomas Morgenstern?

Allt tyder på att det blir tredje raka österrikiska segern i den tysk-österrikiska backhopparveckan. En del av topphopparna kan göra riktiga kalkonhopp ibland och i så fall skulle det fortfarande vara öppet. Morgi tillhör dock inte dem, han brukar vara stabiliteten själv. Har väldigt svårt att tänka mig att Simon eller någon annan kommer kunna ta in det här försprånget i Bischofshofen, även om det teoretiskt sätt går att ta in många poäng i den backen.

Och så några ord om stackars Ville Larinto som slet av korsbandet på nyårsdagen. Tycker så synd om honom. Varför händer sådant alltid hoppare som precis kämpat sig tillbaka till toppen?

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej och gott nytt år! Vi tycker också synd om Larinto, han blev opererad idag. Men, nu gäller det bara att komma tillbaka ännu bättre än förr, som han själv kommenterade i finsk media idag. Hälsar, din backhoppare vän från Esbo :)