04 mars 2012

Barnbacke?!

På grund av vinden fick helgens båda tävlingar i Lahti flyttas från stora backen till normalbacken. Snacka om kontrast jämfört med förra helgen! Efter Vikersund kändes det här som en liten barnbacke. 101 m istället för 244,5...

Liksom förra helgen gick de båda första platserna i lagtävlingen till Österrike och Tyskland. Trea den här gången blev däremot Kamil Stoch och 90-talisterna! Imponerande.

Dagens tävling blev som så många gånger förr den här säsongen rena vindlotteriet. Speciellt i slutet av första omgången var det många hoppare som inte hade en chans. Bäst för dagen var att Anders Bardal drygade ut försprånget i totala världscupen med 40 poäng och att Lukas Hlava tog sin första pallplats (det har han verkligen förtjänat efter en finfin säsong). Skoj oxå att Ville Larinto gjorde comeback, hoppas bara att knät håller nu... Största överraskningen för dagen var att unge Jaka Hvala (som kom in som reserv i laget) blev 9:a trots dåliga förhållande i första omgången. Irriterar mig förresten på att alla verkar tro att Jaka och Lukas har samma efternamn... Samma bokstäver i och för sig men de är ju omkastade!

Inga kommentarer: