18 mars 2012

Säsongsavslutning

Planica... Blir lika imponerade av den där backen varje år. Den är ju verkligen helt extrem och hopparna flyger så högt över backen. Tycker att varje hopp över 220 meter ser mycket längre ut än de faktiskt är eftersom det känns som om backen tar slut... Skulle vara skoj att se den där fantastiska tävlingen från 2005 igen! Minns att jag inte kunde tro mina ögon.

Dagens säsongsavslutning blev en liten besvikelse och eftersom vinden tilltog blev det bara en omgång. Tråkigt men det speglar ju verkligen den här säsongen... Förstår att de vill avsluta säsongen i världens häftigaste backe men lite konstigt är det att världscupfinalen med världens 30 bästa backhoppare avgörs i en skidflygningsbacke... Mascht, Simi och Robi på pallen precis som under fredagen men i omkastad ordning. Skoj att Kranjec fick glänsa inför hemmapubliken. Glänste gjorde även hans lilla bulldog Ozzy som som vanligt var med i Planica. Efter prisutdelningen fick Ozzy iklädd guldfärgad väst posera med Robi och pokalen. =)

Anders Bardal tog hem totala världscupen före Schlieri och Kofi. Skoj!!! Skoj även att så många nationer finns representerade bland de tio främsta (Norge, Österrike x3, Japan, Tyskland x2, Tjeckien, Slovenien & Polen). Det är alltså inte alls alltid, alltid, alltid Österrike som i den där ramsan...

Som alltid var det folkfest i Planica. Undrar hur tidigt de där bussarna från Kranjska Gora börjar gå för att de ska hinna transportera dit alla till tävlingarna kl 10! På ett sätt skulle det vara skoj att åka dit någon gång men egentligen är jag inte så säker på att jag skulle trivas där... Planica är verkligen väldigt speciellt... Under fredagens tävling var det 19 plusgrader och det såg lite lustigt ut när publiken stod i kortärmat framför den snöklädda backen. Och som alltid var det solglasögon som gällde, oavsett om solen lyste eller inte. =)

Det har blivit väldigt mycket Slovenien i bloggen den här säsongen och nu blir det ännu lite mer... Man var nästan tvungen att vara detektiv för att ens få reda på att Mitja Meznar skadat knät på träning bara dagar innan världscuptävlingarna i Lahti (dit han skulle fått följa med). Idag kom så äntligen en artikel med lite mer info om skadan. Väldigt dåliga nyheter tyvärr... Menisken och korsbandet kräver operation... Det blir ingen mer hoppning för hans del förrän till vintern, förmodligen först 2013. Väldigt trist. =(

Då var säsongen slut för den här gången. Innan det blir helt backhoppningsfritt för min del ska jag fixa Oslobilderna till bloggen och fundera på en sammanfattning av säsongen.

Inga kommentarer: