23 februari 2012

Dubbla VM

Äntligen har skidflygnings-VM i Vikersund startat. Världens största backe, visst ser den häftig ut!? Jag har verkligen längtat till VM men kvalet idag kändes lite avslaget. Hoppas det inte är lika mycket bakvind resten av helgen, vore trist om det skulle förstöra mästerskapet.

De norska presskonferenserna i måndags bidrog till ännu mer uppståndelse än väntat. Alla hade med spänning sett fram emot Alexander Stöckls laguttagning men det var presskonferens nummer två som fick mest uppmärksamhet. En timme efter att det stod klart att världsrekordhållaren Johan Remen Evensen inte fanns med i VM-laget kallade han till egen presskonferens och meddelade att han avslutar sin karriär omedelbart. What?! Det var väldigt oväntat, åtminstone för mig. Misstänker att han tänkt över det här en lång tid men väntat med att ge besked för att se hur det blev med VM. Väldigt tråkigt! Känns som om Norge är överrepresenterade i kategorien "hoppare som avslutar sina karriärer i förtid"... Tycker inte om när hoppare slutar så där helt utan förvarning. När de gör sitt sista hopp så vill jag gärna veta att det är det sista.

Adjö medaljchans... Peters ersättare kvalade inte ens in till den individuella tävlingen så det ser inte så lovande ut för lagtävlingen... Jag var visst lite upprörd när jag skrev det där inlägget i söndags... Med lite mer distans till det hela så var det ju inte SÅ farligt. Han är inte allvarligt skadad och det är ingen skada som kräver någon jättelång rehabilitering. MEN det var verkligen värsta tänkbara tidpunkt, bara dagar innan VM och när han var i så fantastiskt bra form.

Det pågår ytterligare ett VM just nu, JVM i turkiska Erzurum. Ny juniorvärldsmästare är slovenen Nejc Dezman och på delad andraplats kom ännu en sloven, Jaka Hvala och polacken Aleksander Zniszczol. Damtävlingen vann Sara Takanashi från Japan före amerikanskan Sarah Hendrickson och tyskan Carina Vogt. Grattis till alla blivande stjärnor!

Imorgon gäller det!!!! =)

Inga kommentarer: