12 februari 2012

Dagen då den gula ledarvästen bytte ägare

Precis som förra veckan svek svenska Eurosport och sände inte hela helgens tävlingar från Willingen. Lagtävlingen igår visades inte i Sverige trots att Eurosport sände tävlingen i andra länder. Fick alltså börja leta efter en livestream på nätet igen. I Tyskland var det ARD:s tur att visa vintersport den här helgen och deras livesändning fick jag inte att fungera. Till slut hittade jag dock livestream på polska TVP1. Tack! Kunde alltså se hela tävlingen men det blir ju inte samma sak att se bilden i miniformat på datorn. Tävlingen var inte speciellt spännande, det gick att förutse utgången ganska tidigt. Norsk seger före Österrike och hemmanationen Tyskland. Att norrmännen kan vinna har de bevisat flera gånger men vem hade innan säsongen trott att segerkvartetten skulle bestå av Anders Bardal, Vegard Haukoe Sklett, Rune Velta och Anders Fannemel!!

Även söndagen blev en bra dag med norska ögon sett. För första gången sedan Kuusamo har den gula ledarvästen bytt ägare. Anders Bardals seger innebar att han med stor marginal gick förbi de båda österrikarna i den totala världscupen. Det tycker vi om! Att dagens tvåa hette Roman Koudelka och att Peter Prevc än en gång slutade på en finfin fjärdeplats (även om en pallplats naturligtvis hade varit att föredra) var andra trevliga resultat från dagens tävling. =)

Kval i Klingenthal med Tom Hildes comeback redan på tisdag. Det är mycket Norge just nu.

3 kommentarer:

Åsa sa...

Gissa om jag var förbannad på Eurosport när de inte sände lagtävlingen! Tävlingen fanns ju till och med planerad i tv-tablån dagarna före...!
Du kanske skulle investera i en hdmi-kabel mellan dator och tv (om du har de uttagen) så kunde du kanske se livestreamingen på tv:n?

Jättekul för Anders Bardal att få dra på sig ledarvästen efter sin vinst! Och att Schlieri slutade så långt ner i resultatlistan, det tyckte jag verkligen om... :P
Jag gillar ju för övrigt japanerna så att Ito hamnade på pallen gladde mig. Och Koudelka, som hade så fina (stilmässigt) hopp, på andra plats... Jag var i alla fall nöjd... :)

Ska bli intressant att se hur Hilde klarar sin comeback. Kul att han är igång igen!

Åsa sa...

I min TV-tablå fanns lagtävlingen inte med men under kvalet stod det i bild att lagtävlingen skulle sändas... Hoppas de inte tänker göra det här till en vana. I så fall skippar de väl backhoppningen helt snart...

Kvaliteten på livestreamen skulle inte varit tillräckligt bra för TVn. Tyckte till och med att den var lite för dålig för att se i fullskärm på datorn så jag såg miniatyrvarianten. ZDF förra helgen var dock väldigt bra.

Koudelka hoppar stilmässigt fint bortsett från tungan och tendenserna att darra som ett asplöv genom luftfärden. =) Kan aldrig låta bli att le när jag ser honom hoppa.

Christopher Lembke sa...

Hej!

Vad trist att du blev besviken på våra sändningar under helgen. Det är många saker spelar in när det gäller vad som visas på Eurosport, Eurosport 2 och Eurosport Player, samt när och hur det sänds. Några av de viktigare är:

Intresse från tittarna.
Intresse från annonsörer/sponsorer.
Hur sporten passar in i programmixen under den aktuella perioden.
Hur sporten passar in i den långsiktiga strategin.

Förra året direktsände vi 120 timmar backhoppning. De gånger backhoppningen inte visas på kanalen går den att se på Eurosport Player (http://www.eurosportplayer.se/)

vänligen,
Christopher Lembke, pr officer på Eurosport (nås på clembke@eurosport.com)