21 december 2010

Bilder från Engelberg, Del 1

Att åka till Engelberg helgen innan jul börjar bli tradition. På fredagen vräkte snön ner nästan hela dagen, kände mig som en snögubbe. Det var bara under första omgången som det turligt nog faktiskt var uppehåll. Resten av helgen var dock fin, förutom att vinden påverkade söndagens tävling en del… Ännu ett exempel på att vindpoängen inte kompenserar tillräckligt. Dessutom bytte de gate (flyttade upp) hela tiden under kvalet på lördagen vilket jag inte heller var nöjd med. Mer fart borde ge mer avdrag än det gör...

Det var väääldigt mycket Österrike i toppen under hela helgen och för första gången under de år jag varit där blev det inte en enda schweizisk pallplats. Andreas Küttel fick inte ens hoppa på söndagen. Nu blev istället hans sista världscupframträdande på hemmaplan ett misslyckat kval på lördagen... Hade gärna stuvat om lite i resultatlistorna men ska inte klaga, mina favoriter var på plats och det var egentligen allt jag hade önskat mig inför helgen.

Tog som vanligt en massa foton och de första finns att beskåda här (klicka på bilden för förstoring). Bilderna från söndagen kommer senare! I del 2 blir det bland annat en massa norrmän och polacker.


På fredagsmorgonen såg det mörkt ut för den uppskjutna tävlingen från Harrachov. Snön vräkte ner och pistmaskinen arbetade för fullt. Med vissa förseningar kunde dock träning, kval och en omgång genomföras.

Peter Prevc / Lukas Hlava & Robert Kranjec


Martin Koch / Simon Ammann


Thomas Morgenstern signerar schweiziska (!) flaggor åt barnen / Olli Muotka


Vincent Descombes Sevoie / Svar: Jaaaaa


Andrea Morassi / Robert Kranjec


Björn Einar Romören / Sebastian Colloredo


Lukas Hlava (en av många som gick runt med en våg under armen...) / Pascal Bodmer


Ville Larinto / Taku Takeuchi


Michael Hayböck / Mitja Meznar


Borek Sedlak / Andreas Küttel


Stefan Hula / Stephan Hocke


Jurij Tepes / Janne Ahonen


Under lördagens kval gick liften sönder och plötsligt kom en lång rad av hoppare skyndande tillbaka för att istället bussas upp till backen. Såg väldigt lustigt ut. / Rune Velta


Matti Hautamäki / Lördagens pall

1 kommentar:

Anonym sa...

TACK för alla trevliga bilder!/Sture ( http://sturebergwall.wordpress.com/ )