12 augusti 2009

En volt med perfekt landning?

Såg dagens tävling i Pragelato på Eurosport tillsammans med barnen i familjen jag besöker just nu. Barnen hade tusen frågor som var mer eller mindre omöjliga att besvara. Varför gör de si ? Varför gör de så? Varför kan man inte göra så istället? Vad skulle hända då? Är han bra? Tycker du om honom? Varför då? Hur många poäng skulle man få om man gör en volt i luften och sen gör en perfekt landning?!? *s* Varför skulle man inte kunna göra det?

Idag fick vi verkligen se prov på fördelarna med de nya vindreglerna. Med en vindkorridor skulle de förmodligen inte kunnat hoppa alls. Eller det hade åtminstone blivit långa pauser och ett riktigt vindlotteri. Som det var nu kunde det lätt skilja tio vindpoäng från en hoppare till en annan, så det måste verkligen varit växlande vindar. Tyckte det funkade rätt bra för Dirk Thiele och Gerd Sigmund (kommentatorerna på tyska Eurosport) sa nästan alltid hur många minuspoäng hopparna fått för vinden. Men det dröjde naturligtvis lite. Och det känns fortfarande väldigt frustrerande att inte alls kunna uppskatta hur bra ett hopp är eller hur långt det kommer att räcka innan resultatet kommer upp.

Simi som segrare :)
MMs överlägset bästa placering :)
Ser verkligen fram emot Einsiedeln.

Är dessutom glad över att Pragelato är avklarat utan brutna armar eller avslitna korsband som förra året. Fattar fortfarande inte varför de har den där träflisen på bromsplan. Det verkar riktigt farligt...

Inga kommentarer: