05 april 2009

En ond cirkel

För några år sedan var jag väldigt engagerad i krisen inom svensk backhoppning. Det måste ha varit 2004, i samma veva som Kristoffer Jåfs meddelade att han skulle sluta, och läget kändes minst lika illa som nu. Försökte till och med jaga sponsorer åt svenskarna men naturligtvis utan resultat. Hade alldeles glömt bort det fram till nu. *s* Mitt resonemang från då passar väldigt väl in även på dagens situation.

Hela situationen blir till en ond cirkel. Inga sponsorer = inga pengar = ingen satsning = ingen framgång = minskat intresse, vilket i sin tur leder till att det blir ännu svårare att skaffa sponsorer och så fortsätter den onda cirkeln runt, runt, runt.

Fattar inte att det har varit så svårt för svenskarna att hitta bra sponsorer. Inför säsongen som gått skrevs i och för sig ett avtal på två år med bilföretaget KIA, men det borde väl gå att hitta fler sponsorer. Stora svenska företag som satsar internationellt till exempel. Även om backhoppning är en liten sport i Sverige så är det en möjlighet att nå ut till miljontals TV-tittare runt om i världen (förusatt att hopparna kvalar in...). Eller varför inte något utländskt företag? Det borde vara bra mycket billigare för dem än sponsorplats på exempelvis tyskarnas dräkter. Förhandlingsläget blir ju dock inte bättre om våra bästa hoppare lägger av...

Inga kommentarer: