19 juli 2009

Tyska mästerskapen & Backhopparbröllop

Tyska mästerskapen hölls i Garmisch Partenkirchen i helgen och jag såg fram emot att få svar på några frågor. Dels i vilken form Georg Späth och Alex Herr befinner sig och dels få svar på vilka som kan bli aktuella för SGP.

Den första frågan lämnades tyvärr obesvarad. Georg Späth som skulle göra sin comeback efter den årslånga skadan meddelade några dagar innan tävlingen att comebacken skjuts upp till tävlingarna i augusti. Trist, jag hoppas verkligen att det inte blir fler bakslag utan att han kan starta i Hinterzarten. Sen ska man väl ändå inte vänta sig några underverk där trots att han brukar hoppa bra i Hiza... Jag är nöjd bara han är med. Alexander Herr kom inte heller till start i DM, i hans fall var det ett virus som ställde till problem.

Så till de som verkligen var på plats. Min första kommentar när jag såg resultatlistan var: "oj!!". Borde vara van vid överraskningssegrar på DM vid det här laget, förra året hette segraren Pascal Bodmer (fick nöja sig med juniortiteln 2009) och i år är det juniorvärldsmästaren från 2008, Andreas Wank, som kan titulera sig tysk mästare före stora namn som Michael Neumayer (2a), Michael Uhrmann (3a) och Martin Schmitt (4a). Det kan han vara stolt över för det är verkligen inga dåliga hoppare han har efter sig! Var förvånad över resultatet även i lagtävlingen, hade kunnat sätta en slant på laget från Bayern (Neumi, Uhri, Schoft & Freund) men de blev bara femma!! Segrade gjorde istället laget från Baden-Württemberg (Bodmer, Horlacher, Ulmer & Schmitt). Och jag vet inte riktigt om det går att utläsa speciellt mycket angående startplatserna inför SGP. Åtminstone i Hiza lär väl de flesta vara med och sen beror det nog mycket på resultatet där vilka som får åka vidare till de andra tävlingarna.

Har ni förresten hört om sommarens backhopparbröllop? Andreas Küttel har gått och gift sig med sin polska flickvän Dorota. Platsen för bröllopet var passande nog hoppbacken i Einsiedeln, Andreas-Küttel-Schanze! ;) Andis egna bilder finns att beskåda här.

Inga kommentarer: