10 november 2010

Kvoter för vintern

Har inte orkat sätta mig in i exakt hur fördelningen av startplatser funkar. Men med tanke på att Polen gått från fem till sju startplatser verkar det som om sommaren har rätt stor betydelse... Trodde inte det. Det betyder i så fall att det inte längre går att skicka ett halvbra lag till sommarens tävlingar, som en del gjorde för ett par år sedan. Undantaget Österrike då, som behåller sin maxkvot trots en knagglig sommar… Det måste innebära att de klarar maxkvoten med väääldigt god marginal i vanliga fall. Sommarens stora vinnare är, förutom Polen, Tjeckien som också fått två platser mer.(har de hoppat bra?!). Den stora förloraren är Slovenien som tappat två platser och åter är nere på fyra.

På ett sätt känns kvoteringen lite orättvis. Rent spontant känns det ju lite märkligt att en stor backhoppningsnation som Finland har lika många platser som Schweiz, trots att den senare nationen oftast bara kan utnyttja hälften av sina platser. Men å andra sidan, om man tänker efter så är det faktiskt inte så många fler som verkligen skulle kunna prestera riktigt bra i världscupen. Finns det till exempel i dagsläget mer än fyra finnar eller fyra slovener som regelbundet skulle kunna ta poäng i världscupen? Jag tror inte det, så kanske är det rättvist i alla fall. För tillfället känns det inte ens som om Österrike behöver fler platser! David Unterberger och Andreas Strolz som glänst i Continentalcupen imponerade inte på någon när de väl fick chansen i SGP:n i somras.

Hrm, det här inlägget blev nog ganska meningslöst… Har visst inte kommit fram till nånting. För er som inte redan sett kvoterna för vintern så finns de här.

16 dagar kvar till Kuusamo! Börjar bli dags att tippa säsongen. =S Omöjligt som alltid. Måste nog fundera lite…

Inga kommentarer: