08 maj 2010

Videoklipp och artiklar

Nyhetstorka råder men här kommer några tips om videoklipp och artiklar för den som lider av akut backhoppningsbrist. :) En månad gammalt men det funkar ändå... Klicka på respektive rubrik för att länkas vidare till artikel/klipp.

Talk unterm Turm

Som vanligt bjöd Eurosports tyske kommentator Dirk Thiele in några hoppare till kändistalkshow i Berlin efter säsongsavslutningen. Den här gången satt Simon Ammann, Gregor Schlierenzauer och Michael Uhrmann i fåtöljerna. Det hela filmades och finns att beskåda på Youtube. Det är 8 filmer á ca 9 minuter. Ett väldigt långt samtal med andra ord... men det är faktiskt förvånansvärt lite som sägs… Några intressanta ämnen dök dock upp. Uhri berättade om sin fot, skadan och hur det kommer sig att han faktiskt kan hoppa trots att foten inte kommer att bli helt återställd. Simis bindningar och de nya vindreglerna kom naturligtvis oxå på tal. Schlieris enda kommentar om vindreglerna var; ”det är komplicerat”, men de andra två utvecklade resonemanget lite. Båda var positiva men tyckte att en del justeringar av reglerna är nödvändiga. Som sagt, inget revolutionerande framkom men klippen kan ändå rekommenderas för dem som förstår tyska. Länken går till del 1 och sen finns resten i högerspalten.

På besök hos Familjen Prevc

En slovensk lokaltidning gjorde ett besök hos fembarnsfamiljen Prevc i Dolenja Vas för att se hur vardagslivet fungerar i en familj med inte mindre än tre backhoppande söner. Lite småtrevlig läsning i en tidning som jag brukar hålla ett öga på. Länken är översatt till svenska med hjälp av automatisk översättning vilket naturligtvis gör vissa delar smått obegripliga… Tycker dock att man lär sig tolka de där översättningarna rätt bra efter ett tag. Ibland kan det dock bli väldigt roligt… En av mina favoritöversättningar kommer från en artikel från i höstas. Enligt översättningen var de slovenska kombinerarna i Lillehammer för att utbilda lokalbefolkningen i norska!! *s* Det som egentligen menades var naturligtvis att de var i Lillehammer och tränade med de lokala hopparna.

På programmet för hopparna från Kärnten

En artikel för den som är nyfiken på hur de tre österrikarna från Villach tillbringat sin lediga (eller inte så lediga) tid efter säsongsavslutningen. Flyttkartonger, skolböcker och motorcykelsemestrar. Artikeln är på tyska men en länk, automatiskt översatt till svenska, finns här (har dock inte läst översättningen själv så jag vet inte hur begriplig den är).

Har ni några tips om artiklar eller annat så skriv gärna en kommentar!

Inga kommentarer: