23 maj 2010

Frankreich, Frankreich

Först försvann tränaren och nu hopparna... Läste nånstans att David Lazzaroni bestämt sig för att avsluta karriären på grund av bristande motivation och efterhängsna skador. Inte helt oväntat, han har ju haft svårt att komma tillbaka efter skadan säsongen 08/09. Har dock inte läst det på någon "officiell" sida så ni kan skriva till ett litet frågetecken. Dessutom lär Emmanuel Chedal fundera på att lägga av! Han har dock inte bestämt sig än. I hans fall kan det väl inte bero på bristande motivation, hans resultat från i vintras borde vara motiverande nog...

Det vore riktigt illa för fransk backhoppning ifall de båda försvinner. I så fall står Vincent Descombes Sevoie plötsligt själv i världscupen, för både Nicolas Mayer och Alexandre Mabboux har en bit kvar till den nivån. I framtiden kanske Jason Lamy Chappuis kusin Ronan kan bli den nye stjärnan, men det dröjer nog något år till, han är bara 16.

Såg just en annan väldigt förvånande nyhet. Gerhard Hofer är ny serviceman i Finland! What?! Han lämnade Schweiz i våras med motiveringen att han var utbränd och behövde en paus från backhoppningen. Han verkar ha återhämtat sig väääldigt snabbt... Tanken var dessutom att han skulle komma tillbaka till Schweiz efter sitt sabbatsår. Förstår om Berni Schödler och Martin Künzle är besvikna på honom. Ska vi gissa på att finnarna kommer till sommarens tävlingar med bindningar modell Simi?

Inga kommentarer: