15 mars 2010

Världscupavslutning & väntan på VM

Solen sken över världscupavslutningen i Holmenkollen och över den nya backen. Ingen dimma så långt ögat nådde.. Tyckte backen såg lite märklig ut eftersom den var så bred längst ner vid uthoppet. Tanken med ”inbyggt” vindnät är ju bra, men kommer det inte innebära att vinden fastnar och virvlar runt där inne? Modern på alla sätt och vis förutom när det kom till ändringar av gate som skedde manuellt... Det måste väl vara så att de inte hunnit fixa den automatiska lösningen ännu? För tanken kan väl inte vara att de ska fortsätta så!

Det var ovanligt många hål på läktaren men naturligtvis ändå väldigt mycket folk. Den där jättegrytan sväljer hur många åskådare som helst. Men var höll de hus under kvalet på lördagen? När hopparna ändå är i stan borde väl folk vilja passa på att se så mycket som möjligt!

Simi tog fjärde raka segern i Nordic Tournament och fick kliva högst upp på pallen under tre av de fyra prisutdelningar. Närmare bestämt; dagens tävling, Nordic Tournament och totala världscupen. Den lilla kristallkulan för skidflygningsvärldscupen gick dock till Robert Kranjec. Tycker fortfarande att det är konstigt att de ens hade en sådan i år när det bara blev tre individuella skidflygningstävlingar.

Berni Schödler tar över posten som disciplinchef för backhoppning hos Swiss Ski efter Gary Furrer!! :) Hörde redan för nån vecka sedan att de förhandlade men trodde aldrig att Swiss Ski skulle ha något tillräckligt lukrativt erbjudande att komma med. Skoj, men lite synd att han inte kommer vara kvar som tränare.

Nu väntar jag på laguttagningarna till skidflygnings-VM (eller ja egentligen på vilka fyra som kommer få starta i varje lag). Vissa hoppare är naturligtvis givna i startlistan. Andra är lika givna att få stanna hemma. Men sen finns det en hel del frågetecken… Vem får sista platsen i Österrike? i Norge? i Finland? i Slovenien? i Tjeckien? Och vilka av de ”små” nationerna kommer skicka hela lag?

Om jag förstod det hela rätt (mina kunskaper i slovenska är något begränsade...) så kommer de amerikanska kombinerarna vara med som förhoppare i Planica! Funderade just på om tex Frankrike och Italien kan tänkas fylla ut sina lag med någon kombinerare. Det är kanske inte omöjligt då...

Inga kommentarer: