20 mars 2010

Planica, Planica

Planica är verkligen något alldeles extra. Jag satt med ett stort leende på läpparna under hela fjärde omgången. Det blev en riktigt bra tävling även om det inte var jättemånga hopp över 220 m. Anledningen till det var att juryn blev nervös så fort någon flög över 220 meter och genast sänkte farten. Det hindrade dock inte Antonin Hajek från att hoppa 236 m och Simon Ammann att hoppa 236,5 m med ännu lägre fart. Bara 2,5 meter från världsrekordet! wow!

Det var rätt svårt att klättra mycket i resultatlistan i sista omgången eftersom det var så stora avstånd. Mest förvånande var att Adam Malysz till och med missade bronset i sista hoppet. Kul dock att Anders Jacobsen fick en medalj, att någon lyckades spräcka den där trion som prenumererat på pallplatserna på sistone.

Simon Ammann, Skiflugweltmeister... Det låter riktigt bra det! =) Vilken säsong han har haft, det är bara backhopparveckan som saknas för en riktig grand slam. Till segerintervjun hade han ett par nya Carrera Champion solglasögon, limegröna den här gången, och jag skymtade ett par svarta vid ett annat tillfälle. De vita från OS har väl redan skickats till sin nye, 40 000 kronor fattigare, ägare. Ska vi gissa på att Simi inte har behövt betala de nya paren själv?!

Fullt med folk i Planica. Tyckte synd om dem som fick nöja sig med att stå lååångt utanför stadion. Men tydligen var det tusentals som inte ens kom dit utan blev fast i Kranjska Gora. Stackarna.

Har nästan glömt att det faktiskt återstår en tävling! Står fast vid det jag skrev igår; guld till Österrike, silver till Norge och brons till... Ja, någon kommer ju att ta det... Får väl dra till med Finland då, inte för att jag tycker att de känns som någon bronskandidat utan för att resterande lag ännu mindre gör det... Känns som om de flesta har inte bara ett utan minst två svaga kort. Hur tror ni att det går?

Inga kommentarer: